Post Tech is een gecertificeerd installateur van de Ecolution Modul-AIR en de Spaarpomp van Inventum. Hiervoor hebben we een in company training bij Inventum moeten volgen, zodat er degelijke productkennis en toepassingen bekend zijn. We zijn bevoegd tot het aansluiten van ventilatiewarmtepompen van het Nederlandse merk Inventum.

Een ventilatiewarmtepomp is een kleine warmtepomp voor huizen met mechanische ventilatie. De warmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Daarmee bespaar je energie en gaat je energierekening omlaag. Bovendien kun je nu tot € 1500,- subsidie krijgen op de aanschaf van een ventilatiewarmtepomp. Waardoor er al vanaf € 1995,-* een ventilatiewarmtepomp geplaatst kan worden. (*Na aftrek ISDE subsidie)

Veel huizen hebben een mechanisch afzuigsysteem voor ventilatie. Warme binnenlucht wordt afgezogen en gaat via de afvoer op het dak rechtstreeks naar buiten. De afgezogen lucht wordt weer bijgevuld met (koude) buitenlucht via ventilatierooster of open raam. Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit de afgezogen lucht en brengt die energie terug in de centrale verwarming of vloerverwarming. De hoeveelheid warmte die dit type warmtepomp levert, wordt beperkt door de hoeveelheid lucht die moet worden ververst. Daardoor werkt een ventilatiewarmtepomp meestal samen met je cv-ketel. Dit noemen we een hybride systeem. De ventilatiewarmtepomp komt in de plaats van je ventilatorbox.

Met een ventilatiewarmtepomp bespaar je in een gemiddelde eengezinswoning ongeveer € 190,- per jaar op je energierekening. We zetten het verbruik van een hr-ketel en een hr-ketel met warmtepomp naast elkaar.

Zoals u ziet bespaart u 700 m3 gas en daarvoor in de plaats gebruikt u1600kWh aan stroom. Mocht u nu eigen stroom van u zonnepanelen opwekken wordt de besparing per jaar nog groter.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.